De spelers van Stade Rennais vieren de treffer van Mexer

Stade Rennais verrast PSG in Franse bekerfinale

Stade Rennais heeft zaterdagavond verrassend de Franse beker gewonnen. Na een bikkelharde en ogenschijnlijk verloren strijd werd Paris Saint-Germain uiteindelijk na strafschoppen alsnog verslagen (2-2, 6-5 na penalty's).

PSG won de laatste vier edities en was dit seizoen ook in de competitie oppermachtig. Na een kwart wedstrijd leken de hoofdstedelingen de beker ook al binnen te hebben na doelpunten van de Brazilianen Dani Alves en Neymar. Maar een eigen goal van Presnel Kimpembe vlak voor rust gaf Stade Rennais echter weer hoop.

Doelpuntenmaker Dani Alves (l) schreeuwt het uit

Pas na de gelijkmaker van Mexer zette PSG weer aan, maar lukte het de ploeg van Thomas Tuchel niet om de strijd in de reguliere speeltijd te beslissen. In de verlenging toonde Kylian Mbappé zich nog van zijn slechtste kant en kon hij na een aanslag op de knie van zijn tegenstander met direct rood vertrekken.

In de strafschoppenserie werden de eerste elf penalty's overtuigend gescoord. Invaller Christopher Nkunku werd daarna de schlemiel voor PSG door hoog over te schieten. Het is de derde keer in de clubgeschiedenis en de eerste keer sinds 48 jaar dat de Franse beker naar Rennes gaat.

Na afloop van het duel kreeg Neymar het nog aan de stok met een supporter op de tribune. Terwijl hij naar boven liep in het stadion om zijn medaille op te halen, werd hij gefilmd. Daar was hij niet van gediend en na een korte woordenwisseling gaf hij de supporter een duw.

Kleurloos seizoen PSG

PSG kent ondanks het kampioenschap een kleurloos seizoen. Gezien de investeringen van Qatar Sports Investments, dat voor meer dan een miljard aan spelers naar de Franse hoofdstad liet komen, wil de club namelijk ook Europees gaan meetellen.

Dit seizoen strandde PSG echter al in de achtste finales van de Champions League tegen Manchester United. En op nationaal niveau werden de beide bekertoernooien, die de laatste jaren steevast werden gewonnen, dit seizoen niet tot een goed einde gebracht.