Wekdienst 25/4: Willem II-PSV en rapport over integriteit binnen OM

Goedemorgen! Het onderzoek naar een liefdesrelatie binnen de top van het Openbaar Ministerie wordt vandaag gepresenteerd en studenten demonstreren in Amsterdam voor meer en snellere klimaatmaatregelen.

De dag begint zonnig, maar vanuit het zuiden vallen vanmiddag en vanavond enkele buien. Het wordt 17 tot 21 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidenwind. De komende dagen wordt het wisselvallig en frisser.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De commissie-Fokkens presenteert het rapport over integriteit binnen het Openbaar Ministerie. Aanleiding is onder meer een klacht over de liefdesrelatie tussen twee hoofdofficieren waarbij de een de ander zou hebben benoemd.
  • Studenten uit het hele land gaan in Amsterdam de straat op voor het klimaat. Organisatie Students for Climate NL zegt te zijn geïnspireerd door de internationale scholierenstakingen.
  • De top tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Russische president Poetin in Vladivostok is begonnen. De twee zullen vandaag waarschijnlijk onder meer praten over het kernwapenprogramma van Noord-Korea.
  • En vanavond spelen PSV en Willem II tegen elkaar in Tilburg. In de eredivisiewedstrijd gaat PSV proberen om weer op gelijke hoogte met Ajax te komen.
De Noord-Koreaanse en Russische leider kort voor het begin van hun gesprekken

Wat heb je gemist?

Facebook houdt rekening met een miljardenboete van de Amerikaanse toezichthouder vanwege privacyschendingen. Het bedrijf zei bij de presentatie van de kwartaalcijfers uit te gaan van een boete van 3 tot 5 miljard dollar. Bij welke zaken Facebook in de fout is gegaan, is niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk gaat het om het schandaal rond Cambridge Analytica, het databedrijf dat de gegevens van 87 miljoen Facebookgebruikers wist te onderscheppen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Braziliaanse politie heeft een papegaai in beslag genomen die drugsdealers waarschuwde als er agenten aankwamen. Het dier riep 'Mama, de politie' als hij agenten zag. Volgens Braziliaanse media werd de papegaai gevonden bij een inval in een drugspand en lijkt het erop dat hij speciaal getraind was om op de uitkijk te staan. Sinds de vogel is meegenomen door de politie, heeft hij geen woord meer gezegd. De papegaai wordt opgevangen in een dierentuin.

De vogel heeft sinds de inbeslagname geen woord meer gesproken

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl