PEC-Groningen gestaakt wegens onweer, maandag verder

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen is woensdagavond definitief gestaakt. In de 57ste minuut begon het in Zwolle hevig te onweren, het sein voor scheidsrechter Martin van den Kerkhof om de spelers van het veld te halen.

Een halfuur later ging er helemaal een streep door de wedstrijd, die later zal worden uitgespeeld. "We konden gezien de verwachtingen niet voor 23.00 uur verdergaan. Dat is te laat", aldus de arbiter.

Van den Kerkhof: 'Heb het advies van de veiligheidsmensen overgenomen'

De wedstrijd zal komende maandag om 20.00 uur worden uitgespeeld. FC Groningen begint dan met een 2-1 voorsprong, de stand op het moment dat het duel afgebroken werd.

Boer voor Van der Hart

FC Groningen kreeg voor rust drie kansen: Paul Gladon maaide in kansrijke positie over de bal heen en Diederik Boer, vlak voor zijn pensioen voor even terug in het doel als vervanger van de aan een rib geblesseerde Mickey van der Hart, keerde met de voet een inzet van Kaj Sierhuis.

Kaj Sierhuis heeft FC Groningen op 0-1 gezet

Sierhuis trof in de 20ste minuut alsnog doel na een prachtige pass van Ritsu Doan. Kort na rust kopte Lennart Thy de thuisploeg naar 1-1, waarna Gladon na een assist van Samir Memisevic de Groningers weer op voorsprong zette.