Het trainingscomplex van Anderlecht in Neerpede
NOS Voetbal

Politie-invallen bij Anderlecht en Belgische bond vanwege transferfraude

De Belgische politie heeft vanochtend een grote inval gedaan bij het trainingscentrum van topclub Anderlecht in Neerpede. Zo'n dertig agenten zouden op zoek zijn naar bewijsmateriaal in een onderzoek naar witwaspraktijken bij transfers.

Ook bij de Belgische voetbalbond heeft de politie een inval gedaan. Er zouden enkele transferdossiers zijn meegenomen.

In oktober was Anderlecht ook al een van de clubs die onder de loep werden genomen in Operatie Propere Handen (ook wel: Operatie Zero), het grootschalige onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. In dat onderzoek werden spelersmakelaars Dejan Veljkovic en Mogi Bayat aangewezen als sleutelfiguren in een netwerk van transferfraude.

Op de 10 oktober, de dag van de invallen, werd ook onder andere voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck voor verhoor meegenomen. Een dag later werd hij weer in vrijheid gesteld.

Dat gold niet voor spelersmakelaars Bayat en Veljkovic. Bayat werd na anderhalve maand op borg en onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Veljkovic, die ook verdacht wordt van betrokkenheid bij omkoping in de degradatiestrijd van vorig seizoen, bekende schuld en zou inmiddels als kroongetuige optreden in ruil voor strafvermindering.

De Belgische justitie benadrukt echter dat de inval van vanochtend niets te maken heeft met het eerdere onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl