NOS Sport

Djokovic en Nadal tanken vertrouwen in Monte Carlo met rappe zeges

Novak Djokovic heeft op het masterstoernooi in Monte Carlo aan zijn zelfvertrouwen gewerkt. De Serviër bereikte de kwartfinales door een zege op Taylor Fritz: 6-3, 6-0.

De nummer één van de wereld versloeg in de vorige ronde nog met moeite de Duitser Philipp Kolhschreiber in drie sets, maar tegen de jonge Fritz speelde hij vooral in de tweede set met meer flair.

Djokovic speelt nu tegen de Rus Daniil Medvedev, die de Griek Stefanos Tsitsipas met 6-2, 1-6, 6-4 uitschakelde. Medvedev verloor alle drie eerdere ontmoetingen met Djokovic.

Nadal ook foutloos

Titelverdediger Rafael Nadal had het iets lastiger tegen Grigor Dimitrov. Die kwam aan het net met een paar prachtige punten voor de dag, maar was in de rally's vaker de mindere: 6-4, 6-1.

Dimitrov kwam in de eerste set nog wel terug van 1-4 tot 4-4. In de volgende set bleek hij ook daartoe niet meer in staat. Nadal treft nu de Argentijn Guido Pella.

Alexander Zverev, de nummer drie van de plaatsingslijst, verloor met 6-7, 1-6 van de Italiaan Fabio Fognini. Ook de als vierde geplaatste Dominic Thiem werd verrassend uitgeschakeld, door Dusan Lajovic uit Servië: 3-6, 3-6.

Roger Federer is er niet bij in Monte Carlo. De Zwitser speelt over twee weken in Madrid zijn eerste graveltoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl