Karim Benzema

Leganés maakt na Barcelona ook Real Madrid punten afhandig

Real Madrid snakt naar het einde van het voor de club zo tegenvallende voetbalseizoen. De Koninklijke leed op bezoek bij streekgenoot Leganés zijn tweede puntenverlies in drie wedstrijden: 1-1.

Middenmoter Leganés is deze jaargang een geduchte tegenstander. De club verloor tot nu toe maar twee thuisduels en het won op eigen veld onder meer van FC Barcelona.

Leganés nam vlak voor rust een 1-0 voorsprong dankzij Jonathan Silva, die met een geplaatst schot doel trof.

Real zet aan

In de tweede helft zette Real Madrid aan. Doelman Ivan Cuellar hield Karim Benzema eerst nog van de 1-1 af, maar de Fransman vond in de rebound wel het net.

Invaller Youssef En Nesyri leek Leganés vlak voor tijd de winst te bezorgen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Derde plaats

Real Madrid verzuimt door het gelijkspel de druk op stadgenoot Atlético te verhogen in de strijd om de tweede plaats.

Real is de nummer drie met 61 punten uit 32 duels. Atlético staat op 65 punten uit 32 wedstrijden. Barcelona is nog steeds de onbedreigde koploper met 74 punten.