Fortuna viert de 1-0 van Andrija Novakovich, de nummer 9

Limburgs onderonsje tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo onbeslist

De Limburgse confrontatie tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo is na een vroeg doelpunt van de thuisploeg en een late gelijkmaker geëindigd in 1-1. Een flinke tegenvaller voor de Zuid-Limburgers die kort voor de tegentreffer de 2-0 geannuleerd zagen worden.

Het fel startende Fortuna kreeg al snel een kans: doelman Lars Unnerstall keerde het schot van Mark Diemers, liet de bal los, maar redde opnieuw toen Andrija Balic het probeerde in de rebound. De VVV-doelman hield kort daarna Balic knap van scoren af, waarna Andrija Novakovich wél toesloeg in de herkansing.

Andrija Novakovich schiet Fortuna naar 1-0

VVV nam daarna de regie over, was ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Fortuna bleef niettemin gevaarlijker. Lazaros Lamprou scoorde ook na een fraai uitgevoerde counter, maar na bestudering van de beelden door de VAR ging het feest wegens buitenspel toch niet door.

Geen 2-0, maar even later wel 1-1. Een schuiver van Jay-Roy Grot tien minuten voor tijd verdween dankzij een lichte touche met Rubén Ramírez in de verre hoek.

Door de remise is VVV op 34 punten gekomen, doorgaans een aantal dat voldoende is om degradatie te ontlopen. De nummer dertien van de ranglijst houdt Fortuna op drie punten achterstand.