NOS Nieuws

Wekdienst 9/4: bloemenzee aanslag Utrecht opgeruimd en EU-China-top

Goedemorgen! De vrouw die wordt verdacht van het bedreigen van Thierry Baudet verschijnt straks voor de politierechter en de bloemenzee op het 24 Oktoberplein in Utrecht wordt opgeruimd.

Vandaag zijn er zonnige perioden. In het zuiden is meer bewolking en kans op buien. Het wordt 12 tot 17 graden en er waait een matige tot krachtige noordoostenwind. De komende dagen wordt het steeds minder warm.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op het 24 Oktoberplein in Utrecht worden alle bloemen, knuffels en kaarten weggehaald die daar zijn neergelegd na de aanslag in een tram. De gemeente laat op dezelfde plek bloembakken plaatsen.
  • In Brussel is de EU-China-top met de Chinese premier Li. Het gaat onder meer over hoe ver Chinese investeringen in Europa mogen gaan.
  • De vrouw die wordt verdacht van het bedreigen van Thierry Baudet staat voor de politierechter. Ze scandeerde een bedreigende leus aan Baudets adres bij een betoging in Amsterdam.
  • Israël gaat vandaag naar de stembus. De strijd gaat tussen de Likud-partij van premier Netanyahu en Blauw en Wit van uitdager Benny Gantz.

Wat heb je gemist?

De gemeenteraad van Enschede gaat akkoord met een steunplan voor FC Twente van 14 miljoen euro. In ruil voor die steun moet de club kaarten beschikbaar stellen voor Enschedeërs met weinig geld en moet FC Twente zo snel mogelijk in plaats van in Hengelo weer gaan trainen in Enschede.

Ook het bedrijfsleven schiet FC Twente te hulp. Zo scheldt ABN Amro een groot deel van een miljoenenschuld kwijt en doet de familie Wessels van bouwbedrijf VolkerWessels een miljoeneninvestering.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Het Britse parlement heeft ingestemd met de wet die zeker moet stellen dat Groot-Brittannië vrijdag niet zonder akkoord uit de EU vertrekt. Zowel in het Hogerhuis als in het Lagerhuis was daarvoor een meerderheid.
  • Verzekeraar ASR wil stoppen met het toekennen van bonussen en beloningen-in-aandelen. De top van het bedrijf krijgt er vanaf volgend jaar net als de rest van het personeel zo'n drie procent loonsverhoging per jaar bij, meldt De Telegraaf.
  • Bij een brand in een garagebox in Breda is een man van 49 zwaargewond geraakt. De politie denkt dat het een gerichte aanslag was, maar over het motief kan of wil de politie nog niets zeggen.
Madonna bij haar optreden in Tel Aviv in 2012

En dan nog even dit:

Madonna treedt volgende maand op bij de finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Dat bevestigt de organisatie van Europese publieke omroepen EBU na vragen van de Israëlische krant Haaretz.

Verwacht wordt dat de Amerikaanse zangeres 160 man personeel meeneemt. Voor het optreden zou ze een bedrag van 1 miljoen dollar krijgen. Dat wordt betaald door een Israëlisch-Canadese vastgoedmiljardair.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl