Dara Alizadeh, president van Cambridge tilt de beker omhoog
NOS Sport

Cambridge wint 165ste Boat Race

De roeiers van Cambridge hebben op de Theems in Londen de 165ste editie van The Boat Race tegen Oxford gewonnen. Cambridge leidt historisch nu met 84-80. In 1877 eindigde de race onbeslist.

De 'Light Blues' hadden in de race over zeven kilometer de beste start. Oxford klampte aan en de arbiter moest de boten uit elkaar sturen toen de bladen van de rivalen elkaar dreigden te raken. Cambridge nam vervolgens een lengte voorsprong en gaf die marge niet meer weg.

Cambridge (l) leidt tegen Oxford op de Theems

Opvallendste man in de winnende boot was de 46-jarige James Cracknell. Hij werd in 1996 al wereldkampioen in de vier-zonder, veroverde vervolgens nog vijf wereldtitels en twee olympische titels en begon in 2018 aan een studie in Cambridge.

Ook de vrouwen van Cambridge maakten hun favorietenrol waar. Zij hadden al heel snel een bootlengte voorsprong en liepen vervolgens steeds verder uit. Het was de 74ste editie en Cambridge leidt met 44-30. Oxford had de Nederlandse Renée Koolschijn aan boord, die ook vorig jaar (toen met elf bootlengtes) de Boat Race verloor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl