Mo Salah viert zijn treffer tegen Southampton
NOS Voetbal

Liverpool wint en gaat weer aan kop in de Premier League

Liverpool heeft opnieuw de koppositie in Engeland overgenomen van Manchester City. Bij Southampton won het, ondanks een vroege achterstand, met 3-1. Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd bij Liverpool, Georginio Wijnaldum werd na een uur gewisseld.

In de openingsfase werd Liverpool bij momenten overlopen door Southampton, dat verdiend op voorsprong kwam via Shane Long. De Ier maakte van dichtbij z'n vijftigste goal in de Premier League, al was dit pas zijn tweede van het seizoen.

De 1-1 kwam van Naby Keïta, vorig seizoen nog actief bij RB Leipzig van Ralph Hasenhüttl, die nu coach is van Southampton. Liverpool had wel geluk dat buitenspel van Mo Salah niet werd gezien voorafgaand aan het doelpunt.

Naby Keita springt op de rug van Sadio Mané na zijn doelpunt voor Liverpool tegen Southampton

Het stroef spelende Liverpool kwam daarna amper tot kansen, maar won toch: Salah maakte na een enorme sprint 2-1 en Jordan Henderson prikte de 3-1 binnen. Voor Salah betekende het zijn vijftigste doelpunt voor Liverpool in de Premier League.

Liverpool heeft nu een voorsprong van twee punten op Manchester City, dat dit weekend niet in actie komt. City speelt zaterdag in de halve finales van de FA-cup tegen Brighton and Hove Albion.

Stand bovenin de Premier League

Duels-Punten Doelsaldo
1. Liverpool 33-82 75-20
2. Manchester City 32-80 83-21

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl