Pep Guardiola

Manchester City weer op kop, Spurs opent stadion met zege

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Liverpool. De titelverdediger zette in een inhaalduel degradatiekandidaat Cardiff City eenvoudig met 2-0 opzij.

Kevin De Bruyne bezorgde City een vliegende start door al in de zesde minuut vanuit een moeilijke hoek knap raak te schieten. Uit een pass met de borst van Gabriel Jesus schoot Leroy Sané 2-0 binnen.

City heeft een punt meer dan Liverpool. Beide clubs hebben nog zes duels te spelen.

Vuurwerk bij de opening van het stadion van de Spurs

Tottenham Hotspur luisterde zijn eerste officiële duel in z'n nieuwe stadion op met een 2-0 overwinning op stadgenoot Crystal Palace. Heung-Min Son opende de score, al veranderde Luka Milivojevic zijn schot flink van richting. Christian Eriksen tekende via het lichaam van Patrick van Aanholt voor de 2-0.

De Spurs blijven daarmee derde en houden daarmee het spelen van Champions League-voetbal in eigen hand. Arsenal heeft een punt minder, maar wel een duel minder gespeeld.

Olivier Giroud viert een goal met Callum Hudson-Odoi

Chelsea won ruim (3-0) van Brighton & Hove Albion, dat speelde met Davy Pröpper. Olivier Giroud, Eden Hazard en Ruben Loftus-Cheek maakten de doelpunten. De eindstand was al na 63 minuten bereikt.

Stand Premier League

1. Manchester City 32-80
2. Liverpool 32-79
3. Tottenham Hotspur 32-64
4. Arsenal 31-63
5. Chelsea 32-63
6. Manchester United 32-61

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl