Ron de Groot degradeerde als interim-trainer met NEC in 2017
NOS Voetbal

NEC kiest voor drie opvolgers van ontslagen De Gier

NEC heeft Ron de Groot, Adrie Bogers en Rogier Meijer tot het einde van het seizoen aangesteld als interim-trainer.

De drie zullen, zoals NEC dat zelf omschrijft, op basis van volledige gelijkwaardigheid voor de groep staan. De Nijmeegse club zette dinsdag coach Jack de Gier, die een dag eerder had verloren bij Jong AZ (4-0), op straat.

De Gier was bezig aan zijn eerste seizoen bij NEC. Hij miste vorig seizoen met Almere City FC net promotie naar het hoogste niveau. Met NEC kwam hij daar niet bij in de buurt. De club staat momenteel op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Trainerswissels

De Groot is een bekend gezicht in Nijmegen. Hij speelde zelf voor NEC en maakt al jarenlang deel uit van de trainersstaf. In het verleden was hij al eens interim-trainer, na het ontslag van Alex Pastoor en Peter Hyballa. In die functie degradeerde hij in 2017 met NEC uit de eredivisie.

Niet lang daarna werd Bogers benoemd tot hoofdtrainer in Nijmegen. In januari van het vorig seizoen nam Pepijn Lijnders (die ook werd ontslagen) zijn plaats weer in en werd Bogers opnieuw assistent. In die functie opereerde hij ook naast De Gier.

"We zijn blij dat Ron en Rogier samen met Adrie hun verantwoordelijkheid pakken en de resterende duels van dit seizoen voor hun rekening willen nemen", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl