Luca Zidane in de goal van Real Madrid

Zidane en Zidane knijpen in Bernabéu handen dicht met late zege

Net als eerder dit seizoen heeft Real Madrid veel moeite gehad met hekkensluiter SD Huesca. In de uitwedstrijd in december mazzelden de Madrilenen met een 1-0 winst, in Bernabeu werd er zondagavond dankzij een late goal met 3-2 gewonnen.

Bij Real stond een opvallende naam onder de lat. Coach Zinedine Zidane had zijn zoon Luca opgesteld. Hij is normaal gesproken de vaste doelman van het tweede elftal, maar omdat Thibaut Courtois met een dijbeenblessure kampt en Keylor Navas rust kreeg mocht de jonge Zidane in stadion Bernabéu het doel verdedigen.

Luca Zidane, die vorig jaar ook al één duel in de hoofdmacht keepte en beschikt over een aflopend contract, moest al snel vissen. Cucho Hernández schoot in de derde minuut overtuigend binnen.

Eerder dit seizoen maakte de 19-jarige Colombiaan in dezelfde minuut de openingstreffer in Camp Nou tegen FC Barcelona. Overigens ging die wedstrijd vervolgens met 8-2 verloren voor Huesca. Zo'n veegpartij werd het in Madrid niet.

Doelman Luca Zidane, de zoon van, moet al snel vissen tegen Huesca

Isco maakte gelijk en na rust scoorde Dani Ceballos de 2-1, na een oogstrelende aanval. Gareth Bale legde de bal met buitenkant links op het hoofd van Karim Benzema, die de bal bij de tweede paal voorgaf, waar Ceballos met wat acrobatisch vermogen kon scoren.

Neusje voor de goal

Nadat Bale van dichtbij een enorme kans op de 3-1 had gemist, kwam Huesca verrassend genoeg op gelijke hoogte. Het doelpunt was ook een verrassing voor de maker Xabier Etxeita. Zonder dat hij er erg in had ging de bal via zijn hoofd, of beter gezegd neus, de goal in.

Puntenverlies hing in de lucht voor Real, maar Benzema zorgde twee minuten voor tijd met een geplaatste uithaal voor drie punten. Madrid is derde, op twee punten van stadgenoot Atlético. Koploper FC Barcelona heeft twaalf punten meer dan de aartsvijand.