Lionel Messi springt assistgever Malcom in de armen na zijn 2-0

Messi evenaart Casillas én maakt voor tiende seizoen op rij meer dan 40 goals

De naam van Lionel Messi staat inmiddels vrijwel synoniem aan records en bijzondere mijlpalen en dankzij zijn twee goals tegen Espanyol (2-0 zege) heeft de Barcelona-vedette er weer twee te pakken.

Messi komt dankzij de zege op de stadsgenoot namelijk op gelijke hoogte met Iker Casillas, als het gaat om speler met de meeste overwinningen in La Liga. De 31-jarige Argentijn stapte, net als keeper Casillas, al 334 keer als winnaar van het veld in de Spaanse competitie.

Daarnaast slechtte Messi voor het tiende seizoen op rij de grens van 40 goals in alle competities. Sinds het seizoen 2009/2010 lukte hem dat elke keer, met als uitschieter 2011/2012, toen de goalgetter liefst 73 keer het net vond. Nu staat hij op 41.

Lionel Messi maakte sinds 2009/2010 ieder seizoen minimaal 40 doelpunten

Espanyol wist Messi en consorten zaterdagmiddag zeventig minuten lang van scoren te houden. De tweede club van Barcelona had zijn zaakjes defensief goed op orde en al had Barça veel balbezit, tot kansen leidde dat niet voor rust.

Wel voorkwam Espanyol-doelman Diego López dat Victor Sánchez in eigen doel schoot. López stond ook na rust zijn mannetje, onder meer bij een schot van Malcom.

Twintig minuten voor tijd boog de doelman alsnog het hoofd. López had een vrije trap van Messi wellicht kunnen keren, maar Sánchez veranderde de bal op de lijn dusdanig van richting dat er geen houden meer aan was.

Kort voor tijd schoot Messi op aangeven van Malcom ook nog de 2-0 tegen de touwen.