FC Twente-spits Jari Oosterwijk maakt de 1-0 tegen FC Den Bosch

Twente in weinig enerverend duel langs Den Bosch, Sparta wint ruim

FC Twente is vrijdagavond weer een stap dichter bij de titel in de eerste divisie, en dus promotie naar de eredivisie, gekomen. In eigen huis werd met 1-0 gewonnen van FC Den Bosch. De voorsprong op nummer twee Sparta bedraagt nu met nog zeven duels te gaan elf punten.

Na een weinig enerverende eerste helft, die in een laag tempo werd afgewerkt, kwam Twente tien minuten na rust op voorsprong. Spits Jari Oosterwijk kreeg de bal gelukkig voor de voeten en schoot met links zijn achtste doelpunt van het seizoen binnen.

Sparta wint ruim

In het spoor van Twente won Sparta eenvoudig op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Utrecht: 1-5. Nog voor rust leidden de Rotterdammers met 0-3. Erik Abels (kopbal), Mohamed Rayhi (strafschop) en Ragnar Ache scoorden. Na rust troffen opnieuw Ache en Lars Veldwijk doel. Nick Venema zorgde voor de enige Utrechtse treffer.

Sparta-speler Ragnar Ache viert de 0-3 bij Jong FC Utrecht

Ook nummer drie Go Ahead Eagles deed wat het moest doen. Uit tegen FC Dordrecht won het team van John Stegeman met 1-3. Jaroslav Navrátil (twee keer) en Thomas Verheijdt (tiende treffer van het seizoen) scoorden voor Go Ahead. Hoogtepunt was de pass van Gino Bosz waarmee hij Navrátil lanceerde die vervolgens de 1-0 binnenschoot.

Spreekkoren

De wedstrijd tussen NEC en Jong Ajax in Nijmegen lag vijf minuten voor tijd bij een 1-1 stand even stil vanwege kwetsende spreekkoren aan het adres van scheidsrechter Christian Mulder en wegens het gooien van voorwerpen vanaf de tribunes op het veld.

NEC'er Joey van den Berg was toen al met een rode kaart van het veld gestuurd. Nadat het spel weer was hervat, schoot Lassina Traoré de bezoekers een minuut voor tijd alsnog naar de overwinning: 1-2.