De Denen vieren de 3-3 van Henrik Dalsgaard
NOS Voetbal

Denen komen in tien minuten terug van 3-0 naar 3-3

Denemarken heeft in zijn eerste wedstrijd van de EK-kwalificatiereeks, in en tegen Zwitserland, voor een spectaculaire inhaalrace gezorgd. De Denen keken na 84 minuten nog tegen een 3-0 achterstand aan, maar sleepten tóch een punt uit het vuur: 3-3.

Remo Freuler schoot in de 20ste minuut de 1-0 binnen en na ruim een uur maakte Granit Xhaka er op schitterende wijze 2-0 van. Hij schoot de bal vanaf twintig meter hard binnen. De 3-0 van Breel Embolo was een frommelgoal.

De wedstrijd leek gespeeld, maar in de 84ste minuut bracht Mathias Jørgensen, voormalig speler van PSV, de Denen terug tot 3-1. Christian Gytkjær maakte niet veel later 3-2 en in de 93ste minuut dompelde Henrik Dalsgaard de Zwitsers in rouw.

Bij EK-kwalificatieduels is geen VAR en die werd duidelijk gemist. Zo had de 1-0 van Freuler afgekeurd moeten worden en ging de 1-1 van Yussuf Poulsen onterecht niet door.

Remo Freuler viert zijn treffer tegen Denemarken

Bij de Denen hadden Nicolai Jørgensen (Feyenoord) en Lasse Schöne (Ajax) een basisplaats. Ajax-spits Kasper Dolberg bleef de hele wedstrijd op de bank.

Ierland verslaat Georgië

In dezelfde poule won Ierland met 1-0 van Georgië. Conor Hourihane maakte na ruim een half uur de enige goal van de wedstrijd.

De Ieren, die ook al met 1-0 van Gibraltar wonnen, zijn koploper in groep D.

Uitslagen groep D

Zwitserland Denemarken 3-3
Ierland Georgië 1-0

Stand groep D

# Land Gespeeld Punten Doelsaldo
1. Ierland 2 6 2-0
2. Zwitserland 2 4 5-3
3. Denemarken 1 1 3-3
4. Gibraltar 1 0 0-1
5. Georgië 2 0 0-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl