Cristiano Ronaldo baalt van een gemiste kans tegen Oekraïne

Luxemburg koploper na gelijkspel Portugal en Oekraïne

Portugal en Oekraïne zijn hun kwalificatiereeks voor het EK van 2020 begonnen met een 0-0 gelijkspel in Lissabon.

De terugkeer van Cristiano Ronaldo in het Portugese elftal - hij speelde sinds het WK in Rusland geen minuut meer voor zijn land - leverde een valse start op voor de Portugezen, die het laatste EK (in Frankrijk) wisten te winnen.

Ondanks meer dan vijftien doelpogingen en vijf op doel wisten Ronaldo en co niet te scoren in Lissabon.

Servië, dat vanavond niet in actie kwam en woensdag in een oefenduel met 1-1 gelijkspeelde tegen Duitsland, is maandag in de EK-kwalificatie de volgende tegenstander van Portugal.

Luxemburg langs Litouwen

In de andere wedstrijd die vandaag gespeeld werd in groep B boekte Luxemburg in eigen huis een 2-1 zege op Litouwen. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Fiodor Cernych, die doelman Anthony Moris in de korte hoek verraste.

Op slag van rust maakte de 19-jarige Leandro Barreiro gelijk voor het Groothertogdom. De middenvelder van het Duitse FSV Mainz 05 gleed de bal tussen de benen van keeper Ernestas Setkus door.

Gerson Rodrigues, oud-speler van Telstar, tekende vlak na rust met een fraai gekruld schot voor de winnende treffer en de koppositie voor de Luxemburgers in groep B.