Hans Hateboer bij Oranje
NOS Voetbal

Hateboer vervangt geblesseerde Tete bij Oranje, Janmaat blijft thuis

Hans Hateboer sluit vanmiddag aan bij de selectie van het Nederlands elftal. De verdediger van Atalanta Bergamo vervangt Kenny Tete, die gisteren in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland (4-0) geblesseerd uitviel.

Bondscoach Ronald Koeman liet na de wedstrijd al weten Hateboer of Daryl Janmaat bij de groep te halen om het verlies van Tete op te vangen. Zijn keuze is gevallen op Hateboer, die in tegenstelling tot Janmaat niet bij de voorselectie zat.

Pechvogel Tete

Tete viel gisteren in voor Denzel Dumfries, maar bij de eerste de beste sprint greep hij al naar zijn hamstring. Het duel duurde maar veertig seconden voor hem.

Hateboer kwam vorig jaar oktober voor het laatst met het Nederlands elftal in actie. In de oefeninterland tussen België en Nederland (1-1) kwam de twaalfvoudig international na rust in het veld voor Dumfries.

Nederland-Duitsland

Het Nederlands elftal vervolgt zondag 24 maart zijn EK-kwalificatiecampagne tegen Duitsland in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het duel, dat om 20.45 uur begint, is uitverkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl