De Duitse bondscoach Joachim Löw
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Na de prima start in de EK-kwalificatiereeks heeft Oranje nu het vizier gericht op een tegenstander van formaat; zondag is namelijk Duitsland te gast in de Johan Cruijff Arena. Hoe staan de Duitsers ervoor na het 1-1 gelijkspel woensdag in de oefenwedstrijd tegen Servië? Daarover vertelt bondscoach Joachim Löw meer in zijn persconferentie.

We blikken in het Lunchjournaal (13.10 uur, NPO 1) en het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) uiteraard ook terug op de met 4-0 gewonnen wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland.

In de ochtend is er een podcast te beluisteren waarin Arno Vermeulen met de commentatoren Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter en Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg terugblikt op de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK 2020.

WK kunstrijden

In Japan staat vandaag bij de WK kunstrijden de vrije kür bij de vrouwen op het programma. Vanaf 9.30 uur is die te volgen in een livestream op NOS.nl en in de NOS-app, met commentaar van Hans van Zetten.

Kyarha van Tiel slaagde er eerder deze week niet in zich te kwalificeren voor de vrije kür waarin olympisch kampioene Alina Zagitova wel in actie komt. Zij plaatste zich als eerste voor de finale.

Langs de Lijn

In Langs de Lijn En Omstreken (20.30 uur, NPO Radio 1) blikken we vooruit op de wielerklassieker Milaan-Sanremo, die zaterdag verreden wordt. En we zijn in Waalwijk voor het duel RKC-Helmond Sport in de eerste divisie. Oftewel: een treffen tussen de trainers Fred Grim en Rob Alflen.

Tevens zijn we in Groningen bij het debuut van Emmanuel Mayonnade, de bondscoach van de handbalsters. Oranje neemt het in een oefenduel op tegen Duitsland.

Uitzendingen vrijdag 22 maart

09.30 uur WK kunstrijden: vrije kür voor vrouwen NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl