Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen verliest koppositie in Premier League, zege Van Barneveld

Darter Michael van Gerwen is in de zevende ronde van de Premier League de koppositie kwijtgeraakt. De wereldkampioen ging in Berlijn onderuit tegen laagvlieger Daryl Gurney met 5-7. Rob Cross is de nieuwe leider. De wereldkampioen van 2018 won met 7-4 van Gerwyn Price.

Van Gerwen begon tegen Gurney wel goed aan de wedstrijd. De eerste twee legs waren voor de Brabander, maar vervolgens verspeelde hij die voorsprong weer. In de zevende leg brak Gurney Van Gerwen opnieuw, wat de Noord-Ier op 4-3 bracht. Van Gerwen kon die schade niet meer repareren.

Voor de wereldkampioen was het de tweede nederlaag in de huidige cyclus. Eerder verloor hij van James Wade. Van Gerwen bezet na de zevende speelronde de tweede plaats op twee punten van Cross.

Eerste zege Van Barneveld

Raymond van Barneveld, die onderaan staat en vecht voor een vervolg in de Premier League, behaalde zijn eerste overwinning. Hij zette de Duitse gastspeler Max Hopp aan de kant. De Hagenaar, die aan het einde van het jaar stopt, zegevierde met 7-3. Het was zijn eerste zege dit seizoen in de Premier League, maar hij blijft laatste in het klassement.

Komende week komt de Premier League naar Nederland. In Rotterdam worden op 27 en 28 maart twee speelrondes afgewerkt. Op de tweede dag in Rotterdam staan Van Gerwen en Van Barneveld tegenover elkaar.

Uitslagen Premier League Darts speelronde 7

Gerwyn Price - Rob Cross 4-7
James Wade - Peter Wright 6-6
Michael van Gerwen - Daryl Gurney 5-7
Michael Smith - Mensur Suljovic 2-7
Max Hopp - Raymond van Barneveld 3-7

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl