Bente Jansen ( FC Twente) schiet 1-1 binnen.

Vrouwen Twente en PSV spelen gelijk, titelhouder Ajax profiteert niet

De kampioenskandidaten in de eredivisie voor vrouwen hebben dinsdagavond punten laten liggen.

De spannende topper tussen FC Twente, de nummer een, en PSV, de nummer twee, eindigde in een 1-1 gelijkspel. PSV kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Jeslynn Kuijpers. Een kwartier voor tijd bracht Twente-speelster Bente Jansen de stand weer in evenwicht.

Beide ploegen hadden in de slotfase van de wedstrijd kansen om het duel te beslissen, maar het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel.

Ajax speelt ook gelijk

Directe concurrent Ajax wist niet te profiteren van het puntenverlies. De Amsterdamse vrouwen verspeelden een 0-2 voorsprong tegen een tiental speelsters van ADO Den Haag.

Sharon Kok kreeg een kwartier voor tijd direct rood wegens het neerhalen van een doorgebroken Ajax-speelster. Ondanks dat de Haagse ploeg met een vrouw minder op het veld stond, lukte het ADO toch nog te scoren: vijf minuten voor tijd schoot Taylor Ziemer de 2-2 binnen.

Pia Dijkstra van ADO Den Haag in duel met Ajacied Lucie Akkerman

Met nog vijf wedstrijden te spelen staat de voltallige topdrie nog dicht bij elkaar: tussen de nummers een en drie zit slechts twee punten verschil. Vrijdagavond treffen Ajax en FC Twente elkaar in Amsterdam en neemt PSV het thuis op tegen PEC Zwolle.

Degradatiepoule

De vrouwen van Heerenveen deden andermaal goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Friezinnen wonnen net als vorige week met overtuigende cijfers van Achilles '29 (2-6). Heerenveen leidt hiermee de degradatiepoule van de eredivisie met 20 punten. Door de nederlaag blijft Achilles stijf onderaan staan.

In de andere wedstrijd in de degradatiepoule hielden Excelsior Barendrecht en VV Alkmaar elkaar in evenwicht. Door het 1-1 gelijkspel vergrootten de vrouwen van Excelsior Barendrecht het gat met Achilles tot zes punten.