Zinedine Zidane bij zijn rentree voor Real Madrid

Zidane gooit roer om bij Real Madrid en wint bij rentree

Zinedine Zidane is er bij zijn rentree als trainer van Real Madrid in geslaagd om te winnen van laagvlieger Celta de Vigo. In Estadio Santiago Bernabéu werd het 2-0.

Zidane werd afgelopen maandag aangesteld als opvolger van Santiago Solari, die vanwege teleurstellende resultaten werd ontslagen. De Fransman haalde meteen de bezem door het elftal en stelde veel oude bekenden op. Zo stond Keylor Navas ten koste van Thibaut Courtois onder de lat en mochten Isco en Marcelo aan de aftrap verschijnen. Onder Solari waren zij vaste bankzitters.

Isco zet Real op voorsprong

Isco betaalde het vertrouwen van zijn trainer uit door Real in de tweede helft op een 1-0 voorsprong te zetten. Een actie van Marco Asensio en een goede voorzet van Karim Benzema leidde het doelpunt in.

Even daarvoor leek Real ook al op voorsprong te komen, maar scheidsrechter Juan Martínez Munuera keurde het doelpunt, na het bestuderen van de videobeelden, af wegens buitenspel van Raphaël Varane.

In de 77ste minuut vergrootte Gareth Bale de voorsprong, door met zijn rechterbeen de 2-0 binnen te schieten. De Welshman ontsnapte op slag van rust aan een rode kaart, nadat hij een elleboog had uitgedeeld.

Atlético Madrid

Atlético Madrid is er niet in geslaagd om de kater van afgelopen woensdag tegen Juventus weg te spoelen. Ook in La Liga ging het onderuit. Middenmoter Athletic Bilbao was met 2-0 te sterk voor de ploeg van Diego Simeone. Beide doelpunten vielen na rust.

Atlético kan de titelaspiraties voorlopig in de ijskast zetten. Koploper Barcelona, dat zondag in actie komt, kan verder uitlopen en bovendien ziet het stadsgenoot Real Madrid tot twee punten naderen.