Luka Jovic viert zijn treffer
NOS VoetbalAangepast

Frankfurt houdt Duitse eer hoog, met dank aan Inter en De Vrij

Eintracht Frankfurt houdt vooralsnog de Duitse eer in Europa hoog. Door een 1-0 zege bij Internazionale werd de kwartfinales van de Europa League bereikt. Het eerste duel was in 0-0 geëindigd.

Gesteund door bijna 15.000 meegereisde supporters begon Eintracht Frankfurt sterk aan het treffen in Milaan. Luka Jovic strafte een fout van Stefan de Vrij af en verschalkte doelman Samir Handanovic met een bekeken lob.

Internazionale moest daardoor twee goals maken om de volgende ronde te bereiken, maar stelde hevig teleur in eigen huis. Het creëerde nauwelijks kansen.

Handanovic voorkomt erger

De Duitsers deden dat wel in het vervolg van de wedstrijd. Handanovic bracht redding op pogingen van Mijat Gacinovic, Sebastien Haller, Filip Kostic en Jovic. De genadeklap bleef uit, maar dat deerde de bezoekers uiteindelijk niet.

Eintracht Frankfurt is als enige Duitse club nog actief in een Europees clubtoernooi, nadat Borussia Dortmund, Schalke 04 en Bayern München werden uitgeschakeld in de Champions League.

Stefan de Vrij wordt afgetroefd door Luka Jovic in aanloop naar de 1-0

Voor Quincy Promes en Sevilla eindigde het avontuur in de achtste finales, Slavia Praag was na verlenging met 4-3 te sterk. De beslissende treffer van Peter Olayinka - met hulp van een klungelende Sevilla-verdediger Simon Kjaer - viel een minuut voor het verstrijken van de verlenging.

Promes speelde de volledige 120 minuten en had een belangrijke rol in twee treffers. Bij de 1-1 van Wissam Ben Yedder verdiende Promes de strafschop waaruit de Fransman scoorde, bij de 2-3 gaf de Oranje-international de assist op Franco Vázquez.

Ook bij Slavia Praag speelde een Nederlander mee: Mick van Buren. De aanvaller met een verleden bij Excelsior was zelfs trefzeker, hij maakte de 3-3.

Villarreal wel verder

Villarreal plaatste zich wel voor de volgende ronde door met 2-1 te winnen van FC Zenit. In Sint-Petersburg werd het eerder 3-1 voor de Spanjaarden.

Achtste finales Europa League

Thuis Uit Uitslag Eerste duel
Red Bull Salzburg Napoli* 3-1 0-3
Dinamo Kiev Chelsea* 0-5 0-3
FK Krasnodar Valencia* 1-1 1-2
Arsenal* Stade Rennais 3-0 1-3
Benfica* Dinamo Zagreb 3-0 n.v. 0-1
Slavia Praag* Sevilla 4-3 n.v. 2-2
Villarreal* FC Zenit 2-1 3-1
Internazionale Eintracht Frankfurt* 0-1 0-0
* naar kwartfinales

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl