Mo Salah en Roberto Firmino
NOS Voetbal

Firmino en Mané houden Liverpool in spoor City

Liverpool blijft in Engeland in het spoor van Manchester City, dat zaterdag Watford al versloeg (3-1). Liverpool won thuis van Burnley (4-2) en heeft een punt minder dan de koploper.

Burnleys eerste treffer had afgekeurd moeten worden. Ashley Westwood krulde een hoekschop ineens binnen, maar doelman Alisson werd vastgehouden en was daardoor kansloos.

Orde

Liverpool, met Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk, herstelde nog voor rust de orde. Roberto Firmino maakte van dichtbij de 1-1 en Sadio Mané krulde even later de 2-1 binnen na goed voorbereidend werk van Adam Lallana, die met een sliding de bal veroverde.

Firmino trof doel na een beroerde uittrap van keeper Tom Heaton. In de slotfase troffen Johann Gudmundsson (ex-AZ) en Mané nog doel op Anfield.

Dertig wedstrijden

Na dertig van de 38 wedstrijden staat Manchester City op 74 punten, Liverpool op 73. Tottenham Hotspur is na de 2-1 nederlaag tegen Southampton (het derde puntenverlies op rij) afgehaakt in de titelstrijd.

De Spurs hebben twaalf punten minder dan Liverpool en voelt de hete adem in de nek van Manchester United, Arsenal en Chelsea in de strijd om kwalificatie voor de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl