Kim Vermaas
NOS Sport

Gommers en Vermaas zetten NK tafeltennis naar hun hand

Tafeltennissers Rajko Gommers en Kim Vermaas wonnen zaterdag de nationale titel in het gemengd dubbelspel en nu zijn ze in Zwolle allebei ook in het enkelspel Nederlands kampioen geworden.

Gommers won de finale bij de mannen met 4-2 van drievoudig kampioen Ewout Oostwouder. In totaal heeft hij nu al acht nationale titels, waarvan twee in het enkelspel.

Gommers, de kampioen van 2017, en Oostwouder, die in 2014, 2015 en 2018 de titel opeiste, maakten er een fraai gevecht van. Gommers was in de vijfde game al dicht bij de zege, maar Oostwouder benutte zijn vijfde gamepoint. In game zes liep Gommers snel uit naar 7-1 en toen was het duel beslist.

Eerste NK-titel Vermaas in enkelspel

Vermaas won bij de vrouwen de finale met 4-3 van Britt Eerland. Het was voor de 23-jarige Voorschotense al de zesde nationale titel, maar pas de eerste in het enkelspel.

Eerland kwam in de finale terug van 0-2 in games tot 2-2, maar miste op 10-9 een gamepoint om op 3-2 te komen. Vermaas won de game, verloor in de zesde game vanaf 9-6 vijf punten op rij, maar was in de slotgame een klasse apart: 11-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl