James Rodriguez en Javi Martinez vieren het doelpunt van Bayern

Bayern helemaal terug in strijd om landstitel, rood Rekik na wilde actie

Bayern München heeft koploper Borussia Dortmund verder onder druk gezet in de Bundesliga door thuis met 1-0 te winnen van Hertha BSC. Beide ploegen staan nu in punten gelijk, maar Bayern heeft een duel meer gespeeld.

Dortmund heeft Bayern de afgelopen weken de ruimte gegeven om terug te komen door drie keer op rij gelijk te spelen. Morgen neemt Borussia het thuis op tegen nummer zes Bayer Leverkusen, de ploeg van Peter Bosz.

Bayer Leverkusen 22-36 (39-32)

Arjen Robben deed wederom niet mee bij Bayern, hij is nog steeds geblesseerd aan zijn dijbeen en heup. Zonder de Nederlander kon Bayern aanvankelijk aanvallend geen vuist maken.

Het meeste gevaar kwam van Hertha, dat een doelpunt van Davie Selke afgekeurd zag worden en door Bayern een bal van de lijn gehaald zag worden door Joshua Kimmich. Uit een hoekschop kopte Javi Martínez de thuisploeg vervolgens op voorsprong.

Rode kaart wilde Rekik

Daarna had Bayern de controle over de wedstrijd en dat werd alleen maar meer toen Karim Rekik een rode kaart kreeg bij Hertha. De Nederlander ving Robert Lewandowski op, reageerde te wild en raakte met zijn arm het hoofd van de Pool.

Karim Rekik is het niet eens met zijn rode kaart

Voor de tweede keer in een week tijd moet de medische staf van Bayern München aan de slag met Kingsley Coman. De Franse aanvaller kwam in de 58ste minuut in het veld voor landgenoot Franck Ribéry, maar strompelde amper tien minuten later alweer richting de kleedkamer met een hamstringblessure.