Harry Kane scoorde bij zijn rentree, maar was toch niet blij

Kane scoort bij rentree, maar Spurs verliezen toch

Tottenham Hotspur heeft in de Premier League dure punten laten liggen in de titelstrijd. De nummer drie ging bij de nummer vijftien Burnley met 2-1 onderuit. Schrale troost voor de Spurs was de rentree van Harry Kane, die meteen trefzeker was.

De spits liep op 13 januari een zware enkelblessure op en de verwachting was dat hij pas in maart weer in actie zou kunnen komen. Afgelopen week hervatte Kane echter sneller dan verwacht de groepstraining en trainer Mauricio Pochettino zette hem tegen Burnley meteen in de basis.

In de gezapige eerste helft was het eenrichtingsverkeer van de Spurs, zonder dat de ploeg uit Londen echt grote kansen creëerde. Ook na rust was Tottenham aanvankelijk sterker en kwam het bijna op voorsprong door een geweldige uithaal van Kane, die door keeper Tom Heaton werd gekeerd.

Goals na rust

Na een klein uur was het echter Burnley dat verrassend de leiding nam door een kopbal van Chris Wood, uit een ten onrechte gegeven hoekschop. Acht minuten later kwamen de Spurs alweer langszij, toen de Burnley-defensie slecht oplette bij een verre ingooi van Danny Rose, waarop Kane na een knappe dribbel de 1-1 binnen kon tikken.

Tottenham ging op zoek naar meer, maar het was Ashley Barnes die in de 83ste minuut voor de 2-1 zorgde voor Burnley, dat sinds 26 december niet meer heeft verloren in de competitie.

Tottenham Hotspur blijft derde in de Premier League met 60 punten uit 26 duels, achter Manchester City (27-65) en Liverpool (26-65).