Davy Klaassen

Klaassen redt punt tegen Stuttgart, scorende Babel onderuit bij West Ham

Davy Klaassen heeft vrijdagavond Werder Bremen behoed voor een nederlaag. De ex-Ajacied schoot zijn ploeg in de laatste seconden van de eerste helft langszij tegen VfB Stuttgart: 1-1.

Even leek het erop dat het als zestiende geklasseerde Stuttgart met drie punten huiswaarts zou keren. Al na een minuut kwamen de bezoekers op voorsprong via Steven Zuber, die na een verdedigende fout Bremen-keeper Pavlenka eenvoudig verschalkte.

Het tij keerde echter in de slotfase van de eerste helft. Op aangeven van Bremen-aanvoerder Max Kruse kon Klaassen aanleggen en de bal vanaf een goede twintig meter binnenschieten. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Hiermee klimt Werder Bremen naar de negende positie.

Ryan Babel na zijn doelpunt tegen West Ham

Landgenoot Ryan Babel kende ondanks individueel succes een mindere avond met zijn Fulham. In een Londense derby op bezoek bij West Ham United noteerde hij na drie minuten de 0-1.

Toch was het de thuisploeg die de overwinning pakte. Nog in de eerste helft wisten Javier Hernández en Issa Diop te scoren. In de absolute slotfase kopte Antonio de 3-1 binnen voor West Ham, waarmee het over en uit was voor de bezoekers uit West-Londen.

Janmaat tegen Cardiff

Daryl Janmaat won met Watford op bezoek bij Cardiff City. De Nederlander speelde de hele wedstrijd. Watford kwam vrij eenvoudig op voorsprong via een knap doelpunt van Gerard Deulofeu.

In de tweede helft was het diezelfde Deulofeu die in een tijdsbestek van twee minuten nog tweemaal doel wist te treffen. In de 73ste minuut deed Troy Deeney er nog een schepje bovenop door de wedstrijd op slot te gooien: 0-4.

Sol Bamba van Cardiff kopte daarna nog een bal binnen, maar in de negentigste minuut was het wéér Deeney die er 1-5 van maakte.