Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Hoofdschuddend wint Van Gerwen ook zijn derde Premier League-duel

Darter Michael van Gerwen heeft ook zijn derde wedstrijd in de Premier League gewonnen. Van Gerwen was in een nagenoeg foutloze wedstrijd tegen Rob Cross op weg naar een 7-0 overwinning, de grootst mogelijke score in een best-of-12, maar moest toch nog twee legs afstaan.

Van Gerwen en Cross zijn de nummers een en twee op de wereldranglijst en de laatste twee wereldkampioenen, maar spannend werd de wedstrijd geen moment.

De regerend wereldkampioen uit Vlijmen liep pijlsnel uit naar een 6-0 voorsprong. Cross leek de vierde speler in de Premier League te worden die met 7-0 onderuit zou gaan tegen Van Gerwen, maar de Engelsman herstelde zich.

Waar Van Gerwen zeven wedstrijdpijlen miste, gooide Cross zijn dubbels wel raak. Bij 6-2 lukte het een hoofdschuddende Van Gerwen alsnog de partij te winnen, maar meer dan een kleine glimlach kon er niet vanaf.

"Je moet tegen iedereen meedogenloos zijn", reageerde Van Gerwen, die Cross graag zonder legwinst van het podium had willen sturen. "Maar ik heb gewonnen en daar moet ik blij mee zijn."

Ook Raymond van Barneveld leek even te moeten vrezen voor een grote nederlaag. In zijn partij tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic kwam Van Barneveld op een 5-1 achterstand, maar net als vorige week knokte hij zich terug in de wedstrijd.

Een week geleden tegen Gerwyn Price boog Van Barneveld een 6-2 achterstand om in een gelijkspel (6-6). Die eindstand stond ook donderdagavond in Dublin op het scorebord.

Op naar Exeter

Volgende week donderdag wordt in Exeter (Zuidwest-Engeland) de vierde ronde van de Premier League gespeeld. Op 27 en 28 maart zijn de spelers in Rotterdam. Het toernooi duurt tot eind mei.

De stand in de Premier League

Naam (gespeeld-punten)
1. Michael van Gerwen 3-6
2. Gerwyn Price 3-4
3. Daryl Gurney 3-4
4. Peter Wright 3-4
5. James Wade 3-3
6. Rob Cross 3-3
7. Raymond van Barneveld 3-2
8. Mensur Suljovic 3-2
9. Michael Smith 3-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl