Brandweerlieden nemen de schade op in Dhaka
NOS Nieuws

Verwoestende brand Dhaka mede door tekort aan bluswater

Een brand in het oude centrum van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, heeft geleid tot de verwoesting van verschillende huizenblokken. Over het dodental bestaat onduidelijkheid. Aanvankelijk werden meer dan tachtig doden gemeld. Later werd bekendgemaakt dat 67 mensen zijn omgekomen. Veel van de tientallen gewonden verkeren in levensgevaar.

De brand brak rond middernacht Nederlandse tijd uit, toen het in Dhaka tegen de ochtend liep. Het kostte de brandweer tien uur om de brand onder controle te krijgen. Het vuur brak uit in een pakhuis waar tegen de regels in chemicaliën en gasflessen stonden opgeslagen, die een voor een ontploften.

Het vuur greep snel om zich heen en de bewoners zaten als ratten in de val. Gevreesd wordt dat alle bewoners van de verdiepingen boven het pakhuis zijn omgekomen.

Blushelikopter

De brandweer had grote moeite om in de nauwe straten, waar elektriciteitskabels tussen de huizen hangen, bij het vuur te komen. Ook was er een tekort aan bluswater. Besloten werd toen een blushelikopter in te zetten die rivierwater gebruikte.

De regering belooft financiële bijstand aan de getroffenen en nabestaanden. Er wordt een onderzoek ingesteld. Een minister zei dat de lokale autoriteiten hun lesje nu wel geleerd moeten hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl