Simon Gustafson is blij na zijn benutte strafschop tegen De Graafschap

FC Utrecht boekt op De Vijverberg eerste zege in twee maanden

FC Utrecht weet eindelijk weer wat winnen is. De Domstedelingen versloegen De Graafschap met 1-0 en boekten uit op De Vijverberg hun eerste eredivisiezege sinds 16 december 2018.

Simon Gustafson werd in het slotkwartier de matchwinner door een strafschop te benutten. De Graafschap-middenvelder Azor Matusiwa had even daarvoor in het strafschopgebied een overtreding op Jean-Christophe Bahebeck gemaakt.

Prima kansen

Na een half uur kreeg FC Utrecht opeens twee prima kansen. Michiel Kramer schoot naast en Gustafson zag zijn schot gekeerd worden door een verdediger. De bezoekers waren tot dan toe onzichtbaar.

Dick Advocaat en Henk de Jong begroeten elkaar met een lach voor De Graafschap-FC Utrecht

De Graafschap viel aan en was met een schot van Leeroy Owusu dicht bij de 1-0; doelman David Jensen redde knap.

Meer leven

Na rust kwam er meer leven in het tot dan saaie duel. Utrecht viel vaker aan en de thuisploeg kreeg zo meer ruimte. Gyrano Kerk miste nog een grote kans op de 0-1, maar Gustafson was in de 76ste minuut uit een penalty wel trefzeker.

De Graafschap kon geen vuist meer maken, al miste Javier Vet in de slotminuut nog een grote kans.