Een balende Karim Benzema

Pijnlijke nederlagen voor Real Madrid en Sevilla

Real Madrid heeft in Santiago Bernabéu een pijnlijk nederlaag geleden in de strijd om de Spaanse landstitel. Het nietige Girona sleepte een 1-2 overwinning uit het vuur.

Real Madrid, dat woensdag in Amsterdam met 2-1 won van Ajax, kwam in de eerste helft via Casemiro nog wel op voorsprong. In de tweede helft sloop het gemakzucht in de ploeg en na de 1-1 van Cristhian Stuani (strafschop), ging Girona veel beter spelen.

Een beloning volgde in de 75ste minuut. Portu was trefzeker. Tot overmaat van ramp eindigde Real Madrid het duel ook nog met tien man. Sergio Ramos kreeg een rode kaart. Het betekende een record: het is de twintigste rode kaart van Ramos in de Spaanse Liga.

Sergio Ramos druipt af na zijn rode kaart

Titelstrijd

Door de nederlaag is het verschil met koploper FC Barcelona opgelopen tot negen punten. Ook de tweede plaats is Real Madrid kwijt. Atlético Madrid, vorige week nog ten onder tegen Real, heeft twee punten meer. Girona krijgt door de zege iets meer lucht en neemt voorlopig afstand van de degradatiezone.

Op 5 maart staat de return tegen Ajax in de Champions League op het programma.

Villarreal laat Sevilla kansloos

Nummer vier Sevilla is het de laatste weken helemaal kwijt in de competitie. Van de laatste zes duels gingen er vier verloren. Op bezoek bij Villarreal kreeg het elftal met 3-0 op de broek.

Quincy Promes startte vanaf de linkerflank bij Sevilla, waar ook oud-Ajacied Maximilian Wöber een basisplaats had. Volgende week komt koploper FC Barcelona langs.