Krzysztof Piatek

Hateboer en De Roon zien Milan er met de zege vandoor gaan

Atalanta Bergamo heeft AC Milan niet van de vierde plaats kunnen stoten in de Serie A. De ploeg van de Nederlanders Hans Hateboer en Marten de Roon kwam wel op voorsprong, maar zag Milan er met de zege vandoor gaan: 1-3.

Een belangrijk aandeel in de zege had de Poolse spits Krzysztof Piatek. Vlak voor rust maakte hij op prachtige wijze de gelijkmaker. Zonder het doel te zien, raakte hij de bal met de zijkant van zijn voet en volleerde hij de bal achter doelman Etrit Berisha.

Tien minuten na rust zorgde Hakan Çalhanoglu voor de voorsprong voor Milan, alvorens Piatek de beslissing op het scorebord bracht: 1-3. Het was alweer zijn vierde treffer voor Milan, nadat hij in januari voor naar verluidt 35 miljoen euro was overgekomen van Genua. Zijn seizoenstotaal bracht hij daarmee op zeventien, slechts twee minder dan topscorer Cristiano Ronaldo van Juventus.

Vierde plaats

Bij een overwinning zou Atalanta over Milan heengaan op de ranglijst en stijgen naar plaats vier, een plek die volgend seizoen recht geeft op het spelen van Champions League-voetbal.