Wout Weghorst

Weghorst scoort weer en klimt met Wolfsburg naar vijfde plek

Wout Weghorst heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor VfL Wolfsburg. Weghorst benutte in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Mainz een strafschop. Dankzij de overwinning klimt Wolfsburg naar de vijfde plaats in de Bundesliga. Concurrent Frankfurt komt morgen in actie.

Weghorst scoorde de afgelopen twee weken ook in de Duitse competitie. Afgelopen weekend schoot de oud-AZ-spits een penalty binnen tegen Freiburg, een week daarvoor maakte hij de enige goal in het duel met Hertha BSC. Zijn teller staat inmiddels op negen competitiegoals.

De treffer van Weghorst tegen Mainz, na zeventig minuten, betekende de 2-0. Al in de vierde minuut had Maximilian Arnold Wolfsburg op voorsprong geschoten. Zes minuten na Weghorsts doelpunt maakte Robin Knoche de 3-0 voor de thuisploeg.

'Opa' Pizarro vestigt record

Hertha BSC leek in het eigen Olympiastadion op weg naar een overwinning op Werder Bremen, maar in de 90ste minuut maakte Claudio Pizarro de gelijkmaker.

Dankzij die treffer is Pizarro de oudste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga. De aanvaller uit Peru is veertig jaar en 136 dagen oud. Daarmee is hij vijftien dagen ouder dan de vorige recordhouder, Mirko Votava. Sinds 1996 was Votava de oudste doelpuntenmaker, ook namens Bremen.

6. Eintracht Frankfurt 21-33

Bij Schalke 04 mocht Jeffrey Bruma invallen in de 89ste minuut. Schalke staat veertiende op de ranglijst en kwam niet verder dan 0-0 tegen nummer dertien Freiburg.

Bosz' Leverkusen speelt zondag

Frankfurt, nu de nummer zes, speelt zondagmiddag tegen Borussia Mönchengladbach, de nummer drie op de ranglijst. Bayer Leverkusen, de ploeg van Peter Bosz, neemt het zondag op tegen Fortuna Düsseldorf.

Koploper Borussia Dortmund komt maandag in actie tegen hekkensluiter FC Nürnberg. Dortmund staat nu twee punten voor op Bayern München, de nummer twee.

München speelde vrijdagavond al. Ondanks de vroegste eigen goal in de geschiedenis van de Bundesliga won de landskampioen wel.

Leon Goretzka werkte de bal al na dertien seconden achter zijn eigen doelman, Manuel Neuer, maar Bayern pakte de draad snel weer op en won uiteindelijk met 3-2 van Augsburg.