De Ajax-vrouwen vieren een van de vier treffers tegen PEC Zwolle

Ajax en FC Twente winnen bij start kampioenscompetitie

De Ajax-vrouwen zijn de kampioenscompetitie begonnen met een klinkende 4-0 zege bij PEC Zwolle. FC Twente is de nieuwe koploper door ADO Den Haag met 2-0 te kloppen

Ajax kwam als een raket uit de startblokken bij PEC en leidde na een half uur al met 3-0. Eshly Bakker was verantwoordelijk voor de eerste twee goals. In de 19e minuut schoof ze de bal langs de keepster van PEC en tien minuten later tekende ze voor de 0-2 door een corner binnen te tikken.

Vlak voor rust was Line Røddik Hansen de maker van de derde Ajax-treffer. Het klapstuk was de 0-4 van Ellen Jansen, zij nam de bal prachtig ineens op de schoen en liet PEC-keepster Nienke Olthof kansloos.

Twente koploper

Renate Jansen opende de score bij FC Twente tegen ADO Den Haag. In de 67ste minuut omspeelde ze de ADO-keeper en tikte binnen. Diep in blessuretijd zorgde Joëlle Smits voor de tweede Twentse treffer,

Door de zege is FC Twente nu PSV gepasseerd in de stand, de Eindhovense ploeg kwam niet in actie.