Arjen Robben (r) tijdens het trainingskamp van Bayern in Doha afgelopen winter

Vage blessure frustreert Robben: 'Het is echt lastig'

Hij had zich zijn laatste jaar in dienst van Bayern München anders voorgesteld. Eind november speelde Arjen Robben zijn laatste wedstrijd en sindsdien blijft hij kwakkelen met blessures. Het frustreert de routinier enorm, vertelt hij in een interview met de Duitse krant Bild.

"Het probleem is dat we nog steeds niet precies weten wat er aan de hand is. Het is echt lastig", zegt Robben.

Op 27 november stapte hij nog als grote man van het veld. Met twee karakteristieke goals (van buiten naar binnen trekken en succesvol uithalen met links) leidde hij Bayern naar een 5-1 zege in de Champions League op Benfica.

Daarna kwamen de klachten. Eerst problemen met zijn dijbeen, gevolgd door een geïrriteerde zenuw in het heupgewricht. De ware oorzaak van al het blessureleed blijft echter vaag.

Wanhoop

"Ik probeer van alles", aldus Robben. "Maar het levert allemaal niets op. Tweemaal leek het probleem bijna opgelost, ik trainde alweer met de ploeg. Maar toen kreeg ik toch weer last."

In december vertelde Robben over zijn blessure in aanloop naar de Champions League-ontmoeting tussen zijn club Bayern en Ajax. Toen zei hij al dat het niet goed met hem ging.

Robben over blessure: 'Het gaat gewoon niet goed, ik ben niet fit'

De 35-jarige Nederlander mist dinsdag zeer waarschijnlijk het eerste duel in de achtste finales van de Champions League, wanneer Liverpool, met de Oranje-internationales Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, de tegenstander is.

Robben hoopt er bij de return in München, op 13 maart, weer bij te zijn. "Ik heb allerlei plannen in mijn hoofd. Dat is het probleem ook niet. Maar alles moet wel een beetje meewerken", aldus de aanvaller.

Toekomst

Het is nog niet bekend waar de toekomst van Robben ligt. Als het aan zijn oude clubs PSV en FC Groningen ligt, komt de aanvaller terug naar Nederland. De speler zelf heeft nog geen besluit genomen. Ook stoppen is een optie, heeft hij meermalen laten doorschemeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl