Kylian Mbappé juicht na zijn 2-0
NOS Voetbal

Sterk PSG bezorgt Solskjaer eerste nederlaag bij United

Met een 2-0 uitoverwinning op Manchester United heeft Paris Saint-Germain zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de kwartfinales van de Champions League. De return is over drie weken.

Het is voor United de eerste nederlaag onder leiding van interim-manager Ole Gunnar Solskjaer, die halverwege december werd aangesteld als opvolger van José Mourinho.

In evenwicht

In hun eerste Europese duel ooit bleken United en PSG aanvankelijk aan elkaar gewaagd. De Fransen zorgden voor het eerste moment van opwinding. Ángel Di María schoot de bal een halve meter naast.

Aan de andere kant resulteerde een knappe actie van Paul Pogba tot een goede kans. De middenvelder koos voor eigen succes, daar waar afleggen een betere optie leek.

Een opstootje vlak voor rust zorgde vervolgens voor de meeste opwinding. Met al geel op zak gaf Ashley Young tegenstander Di María, ietwat geniepig, een harde schouderduw aan de zijlijn, waardoor de Argentijn enkele meters verder tegen een hek knalde.

Ashley Young is zich van geen kwaad bewust na de beuk tegen Ángel di María

PSG moest het in Manchester stellen zonder de geblesseerde sterspelers Edinson Cavani en Neymar. Daardoor stond Kylian Mbappé in de spits en mocht Dani Alves, eigenlijk vleugelverdediger, het proberen als rechtsbuiten.

Een kopbal van diezelfde Mbappé zorgde na rust voor het eerste gevaar. De corner die daaruit volgde werd van dichtbij binnengeschoten door verdediger Presnel Kimpembe.

Prachtige 0-2

Dat was voor PSG het startsein om verder door te drukken. Een volley van Alves verdween via een Engels been net naast het doel van David De Gea. Aan de andere kant overkwam United-middenvelder Ander Herrera hetzelfde.

Toch hing een tweede Franse goal in de lucht en die kwam er na een weergaloze aanval. Met een paar snelle combinaties werd Di María weggestuurd. De Argentijn gaf de bal vervolgens op snelheid panklaar voor Mbappé, die voor 0-2 zorgde.

PSG creëerde via wederom Mbappé en Juan Bernat kansen op meer, maar verzuimde van de return op 6 maart een formaliteit te maken.

Rood Pogba

Alsof de nederlaag niet al erg genoeg was voor United werd Pogba in de slotfase nog met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Hij is daarmee geschorst voor het duel in Parijs.

PSG juicht na de 0-2 op Old Trafford tegen Manchester United

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl