Tornike Tsjakadoea juicht na het winnen van de finale van de Grand Prix in Cancun, vorig jaar

Judoka Tsjakadoea loopt brons mis bij grand slam in Parijs

Judoka Tornike Tsjakadoea heeft op de eerste dag van het grandslamtoernooi in Parijs naast de bronzen medaille in de klasse tot 60 kilogram gegrepen.

Na twee zeges verloor Tsjakadoea in de kwartfinales in de verlenging met drie straffen van de Japanner Naohisa Takato (Jap). In de
herkansingen klopte hij vervolgens Lenin Preciado uit Ecuador met ippon, waarna hij in de strijd om een bronzen medaille drie straffen opliep tegen Amartuvshin Dashdavaa uit Mongolië.

Voor Roy Koffieberg zat het toernooi in dezelfde klasse er na een partij al op. Artem Lesioek uit Oekraïne was hem op ippon de baas.

In de klasse tot 73 kilogram was ook Sam van 't Westende al snel klaar. Na 65 seconden op de tatami wierp Somon Makhmadbekov uit Tadzjikistan Van 't Westende op zijn rug.

Vrouwen ook snel klaar

Op het toernooi in Parijs speelden de Nederlandse vrouwen geen rol van betekenis.

Margriet Bergstra, de nummer 34 van de wereld, begon in de klasse tot 57 kilogram met een bye. In de tweede ronde won ze na verlenging van de Ivoriaanse Abzette Zouleiha Dabonne, maar in de derde ronde moest ze haar meerdere erkennen in Kim Ji-su. De Koreaanse staat op de wereldranglijst een plaats lager.

In dezelfde klasse (-57 kilogram) begon Dewy Karthaus ook met een bye. Ze verloor vervolgens haar eerste partij van de Russin Diana Dzhigaros, die 25 plaatsen lager op de wereldranglijst staat (85 om 61).