Heracles Almelo juicht om de voorsprong tegen Ajax in Amsterdam eerder dit seizoen
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Volop topsport op deze zaterdag. In de middaguren staan de schaatsers bij de WK afstanden centraal, maar er zijn meer evenementen met Nederlandse topsporters in actie.

De shorttrackers strijden bij de wereldbekerfinale in Turijn, de tennissters spelen voor de Fed Cup tegen Canada, de judoka's komen in actie tijdens het prestigieuze grand slam in Parijs en er is natuurlijk eredivisievoetbal.

Ajax treft Heracles

In de eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op de rol. Ajax moet in Almelo zien te winnen van Heracles om koploper PSV in het vizier te houden. Het duel, dat om 18.30 uur begint, is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app of via Langs de Lijn op NPO radio 1.

Dit is het programma van speelronde 21

De andere wedstrijden van vanavond zijn sc Heerenveen - PEC Zwolle (18.30 uur), Feyenoord - De Graafschap (20.45 uur) en VVV-Venlo - Willem II (20.45 uur). De samenvattingen van alle duels zijn om 22.25 uur in Studio Sport Eredivisie te zien.

WK afstanden

In de middaguren volgen we op diverse platforms de WK afstanden in Inzell. De uitzending op televisie (ook te zien op NOS.nl en in de NOS-app) begint om 13.10 uur op NPO 1 en op de radio om 13.15 uur met een extra uitzending van Langs de Lijn.

Naast de 1.000 meter voor de mannen en de vrouwen staan ook de 5.000 meter vrouwen en de 10.000 meter bij de mannen op het programma. Op alle afstanden heeft Nederland kanshebbers op de titel.

Programma WK afstanden

Tijd Afstand Nederlandse deelnemers
13.15 uur 5.000 m (vrouwen) Esmee Visser, Carien Kleibeuker
14.20 uur 1.000 m (mannen) Kjeld Nuis, Thomas Krol. Kai Verbij
15.04 uur 1.000 m (vrouwen) Ireen Wüst. Antoinette de Jong, Jutta Leerdam
15.49 uur 10.000 m (mannen) Jorrit Bergsma, Patrick Roest

Wat is er nog meer op zaterdag? In Parijs nemen vijftien Nederlandse judoka's dit weekend deel aan het eerste grand slam van 2019 in Parijs. Zes vrouwen en negen mannen zijn naar de Franse hoofdstad afgereisd, onder wie bijvoorbeeld Henk Grol. Vijf judoka's verschijnen vandaag op de tatami.

In Den Bosch speelt het Nederlandse Fed Cup-team zonder ster Kiki Bertens tegen Canada. Het is een duel in wereldgroep II en wordt op gravel gespeeld. Captain Paul Haarhuis heeft Richèl Hogenkamp en Arantxa Rus aangewezen voor de enkelspelen op zaterdag. In het dubbelspel komen zondag Bibiane Schoofs en Demi Schuurs in actie.

Wereldbekerfinale

De shorttrackers sluiten het wereldbekerseizoen af in Turijn. Het is de laatste krachtmeting voor de WK shorttrack, die over een maand in Sofia plaatsvinden. Het Nederlandse boegbeeld is natuurlijk Suzanne Schulting, de Europees kampioene. De finales op de diverse afstanden zijn zaterdag en zondag.

Al deze sport is zaterdagavond te zien in de reguliere uitzending van Studio Sport op NPO 1 om 23.22 uur. De evenementen zijn ook te volgen via NOS.nl, de NOS-app en Langs de Lijn op NPO Radio 1.

De uitzendingen van zaterdag

13.10 uur Studio Sport Extra WK afstanden NPO 1, NOS.nl, NOS-app
13.15 uur Langs de Lijn Extra NPO Radio 1
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl, NOS-app
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.25 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1
23.22 uur Studio Sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl