Nacho Monsalve viert een treffer van zijn ploeg Twente tegen Sparta

Koploper Twente klopt Sparta en ziet Den Bosch punten verspelen

FC Twente heeft dankzij een 3-0 zege bij Sparta zijn leidende positie in de eerste divisie verstevigd. Concurrent Den Bosch speelde gelijk tegen FC Volendam: 1-1. FC Twente heeft nu een voorsprong van zes punten op Den Bosch.

Hoewel Twente veel sterker was en legio kansen kreeg, had het voor de 1-0 een (makkelijk gegeven) penalty nodig die door Tom Boere werd benut. Peet Bijen tikte kort voor rust uit een vrije trap van dichtbij binnen. De 3-0 was een eigen doelpunt van Bart Vriends. Voor Twente is het al de achtste zege op rij.

Den Bosch leed na nederlagen bij RKC Waalwijk en FC Eindhoven opnieuw puntenverlies. Boy Deul zette zijn ploeg in Volendam nog wel op 1-0 met een afstandsschot, maar zag vervolgens de thuisploeg terugknokken. Sven Blummel tekende kort na rust met een omhaal voor de gelijkmaker, waarna Den Bosch er niet meer in slaagde de winnende goal te maken.

Drie keer rood voor Helmond Sport

Helmond Sport, de nummer negentien op de ranglijst, ging met 2-1 onderuit tegen FC Dordrecht (nu zestiende) en vooral de manier waarop was opvallend.

Helmond eindigde de wedstrijd met slechts acht spelers. In de 86ste minuut kreeg Tibeau Swinnen rood (tweede gele kaart), waarna Joel Zwarts voor Dordrecht de winnende goal maakte.

In de negentigste minuut werden ook Koen Wesdorp (tweede geel) en Joeri Poelmans (direct rood) van het veld gestuurd.

"Het is duidelijk dat hier een stuk frustratie van de groep naar boven komt, zo simpel is het wel", sprak Helmond Sport-trainer Rob Alflen in Langs de Lijn En Omstreken. "De eerste rode kaart vind ik redelijk dubieus, maar daarna doen we dingen niet goed, dat moge duidelijk zijn."