Wereldkampioen Alejandro Valverde in de regenboogtrui
NOS Wielrennen

UCI plant gecombineerd WK 2023 tussen Tour en Vuelta in

De Schotse stad Glasgow is in 2023 gastheer van de eerste gezamenlijke wereldkampioenschappen wielrennen. Dat heeft de UCI, de internationale wielerunie, vrijdag bekendgemaakt.

Op het evenement in Schotland wordt in een periode van twee weken in dertien disciplines gestreden om de wereldtitels. Onder meer wegwielrennen, mountainbiken, BMX en baanwielrennen staan in Glasgow op het programma. Het evenement zal elke vier jaar worden gehouden, in de jaren voor de Olympische Spelen.

WK op de weg voor de Vuelta?

Dat de wereldkampioenschappen op de weg al in augustus zijn, is opmerkelijk. Normaal vindt de strijd om de regenboogtruien pas eind september plaats.

Als het gecombineerde WK in augustus gehouden wordt, zullen de WK op de weg naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden tussen de Tour de France (juli) en de Vuelta a España (eind augustus/september).

Afgelopen zomer was Glasgow al het toneel van de eerste Europese Kampioenschappen. In anderhalve week werden in zes grote sporten (zwemmen, turnen, golf, triatlon, roeien en wielrennen) de Europese titels verdeeld.

Mathieu van der Poel tijdens het EK in Glasgow

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl