NOS SportAangepast

Van Gerwen klopt Smith in Premier League, Van Barneveld verliest

Michael van Gerwen is de jacht op zijn vierde Premier League Darts-titel op rij begonnen met een overwinning. In Newcastle versloeg hij Michael Smith met 7-5.

De ontmoeting was een herhaling van de WK-finale van begin dit jaar. Toen zegevierde Van Gerwen vrij eenvoudig met 7-3 in sets.

Smith plaatste een breek in de eerste leg, maar Van Gerwen herstelde snel het evenwicht en kwam later op een 4-2 voorsprong.

Veerkracht

De Engelsman toonde veerkracht en trok met een uitgooi van 150 de stand weer gelijk: 4-4.

Van Gerwen beschikte echter over de langste adem en sloeg toe in de twaalfde en laatste leg: 7-5.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld startte de vijftiende editie van de lucratieve Premier League Darts met een nederlaag. Hij verloor met 7-4 van James Wade.

Van Barneveld hield lange tijd gelijke tred met Wade, brak de Engelsman in de zevende leg, maar leverde zijn eigen leg vervolgens weer in.

Op 5-4 nam Wade afstand om vervolgens de wedstrijd met 7-4 naar zich toe te trekken.

De 51-jarige Hagenaar is bezig aan zijn laatste jaar als profdarter en werd op het afgelopen WK in de tweede ronde roemloos uitgeschakeld door de onbekende Litouwer Darius Labanauskas.

De organisatie van de Premier League nam Van Barneveld toch op in het deelnemersveld, waardoor hij aan zijn veertiende deelname is begonnen.

De Premier League of Darts, met een prijzenpot van 825.000 pond (ruim 940.000 euro), bestaat uit zestien speelrondes en kent op 23 mei zijn ontknoping in Londen. Het Rotterdamse Ahoy is op 27 en 28 maart de speellocatie.

Overige uitslagen Premier League Darts

Gerwyn Price-Daryl Gurney 7-4
Chris Dobey-Mensur Suljovic 6-6
Peter Wright-Rob Cross 6-6

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl