Django Warmerdam (r) en Kaj Sierhuis (l)

FC Groningen verrast Willem II met twee goals in twee minuten

Willem II heeft op eigen veld een verrassende 2-1 nederlaag geleden tegen FC Groningen. Voor de bezoekers zijn de punten uiterst waardevol in de strijd tegen degradatie.

Beide ploegen speelden in Tilburg op de winst en dat leverde een aantrekkelijk duel op. Groningen sloeg tegen de rust hard toe in de 35ste en 37ste minuut.

Django Warmerdam vond de verre hoek met een geplaatst schot en oog in oog met Timon Wellenreuther bleef Kaj Sierhuis koel.

Willem II voert boventoon

Marios Vrousai bracht kort na de hervatting van de tweede helft, waarin Willem II de boventoon voerde, de spanning terug met een diagonaal schot.

Damil Dankerlui (naast), Vrousai (redding doelman Sergio Padt) en Pol Llonch (over) waren daarna dicht bij de 2-2, maar het mocht niet baten voor de Tilburgers.

Renato Tapia kreeg in blessuretijd een goede schietkans voor Willem II, maar opnieuw was Padt een sta in de weg.