Son Heung-min te midden van het feestgedruis na zijn doelpunt voor de Spurs

Spurs pas laat langs Newcastle, Chelsea herpakt zich

Tottenham Hotspur heeft in de Premier League een nipte, maar verdiende zege geboekt op Newcastle United. Son Heung-min was in de slotfase de matchwinnaar: 1-0.

Het was vooral een spelletje aanvallen en verdedigen op Wembley, met de Spurs (zonder de geblesseerden Harry Kane en Dele Alli) die veel kansen misten. Zo zag Christian Eriksen een inzet en een kopbal op de lijn gekeerd worden. Daar stond een kopbal van Newcastle-spits Salomón Rondón op de paal tegenover.

In de 83ste minuut tastte de Tsjechische doelman Martin Dúbravka mis bij een schot van Son, de van de Azië Cup teruggekeerde Zuid-Koreaan die afgelopen woensdag tegen Watford zijn ploeg ook al met een doelpunt te hulp schoot.

Door de zege handhaaft Tottenham Hotspur, waar de toch in Londen gebleven Vincent Janssen nog niet bij de wedstrijdselectie zat, zich op de tweede plaats achter Liverpool.

Chelsea schuift op

Chelsea schoof ten koste van Arsenal, dat morgen op bezoek gaat bij Manchester City, op naar de vierde plaats van de ranglijst. De Londenaren spoelden twee competitienederlagen op rij weg met een 5-0 overwinning op hekkensluiter Huddersfield.

Al na een kwartier keek de ploeg van Terence Kongolo en Juninho Bacuna tegen een achterstand aan. Na een lepe steekpass met buitenkantrechts van N'Golo Kante haalde Gonzalo Higuaín hard uit in de korte hoek. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Chelsea na een overtreding net in of net buiten het strafschopgebied een strafschop waar Eden Hazard wel raad mee wist: 2-0

Chelsea-spits Gonzalo Higuaín haalt uit voor de 1-0

Ook na rust wervelde Chelsea aan de hand van Hazard over het veld. In de 66ste minuut bekroonde de ontketende Belg zijn sterke optreden met een fraaie goal. Een paar minuten later maakte ook de van Juventus gehuurde Higuaín zijn tweede treffer. De Argentijn krulde de bal van buiten de zestien in de bovenhoek. David Luiz zette koppend de eindstand op het bord.