NOS Nieuws

Wekdienst 31/1: oppassen voor gladheid en prinses Beatrix is jarig

Goedemorgen! Het heeft vannacht verder gesneeuwd. Als je op pad moet, check dan even de situatie op de weg: mogelijk is het glad. De NS rijdt wel weer volgens de gewone dienstregeling. Verder vandaag: een spannende dag voor chroom-6-slachtoffers en prinses Beatrix is jarig.

In het noorden kan nog wat lichte sneeuw vallen. Vanuit het zuiden wordt het droog en breekt de zon door. Het wordt 1 tot 4 graden bij een matige zuidoostenwind. In de nacht naar vrijdag gaat het weer enige tijd sneeuwen.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Tilburg wordt het onderzoeksrapport gepresenteerd over werklozen die tijdens een reïntegratietraject mogelijk in contact zijn gekomen met de schadelijke stof chroom-6. Ze zouden daaraan zijn blootgesteld in een werkplaats van de NS waar ze treinen schuurden.
  • De man die vorig jaar zomer een explosief naar het Turkse consulaat in Amsterdam gooide, staat voor de rechter. Er ontstond alleen een klein brandje. Mogelijk wordt op de zitting meer duidelijk over de motieven van de 35-jarige verdachte.
  • En prinses Beatrix is jarig. Ze wordt 81 jaar. Beatrix woont sinds 2013, het jaar dat ze afstand deed van de troon, op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Gisteravond was de prinses nog te zien bij het Mauritshuis in Den Haag, bij de opening van het Rembrandtjaar.

Wat heb je gemist?

In de VS zijn zeker tien mensen omgekomen door extreem winterweer. Op sommige plaatsen zijn temperaturen onder de -40 graden Celsius gemeten. Scholen, winkels en overheidsinstanties zijn dicht en ook de postbezorging ligt stil.

Ander nieuws uit de nacht

De vrieskou in de VS levert ook indrukwekkende beelden op:

Zo ziet de extreme vrieskou in de VS eruit

En dan nog dit:

Wist je dat onze wekdienst en het laatste nieuws ook te beluisteren zijn via de Google Home? Kijk hier hoe:

De NOS Selectie op je Google Home

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl