Chauffeurs hebben de snelweg M40 in Madrid geblokkeerd
NOS Nieuws

Woedende Spaanse taxichauffeurs blokkeren snelweg en toerismebeurs

Boze taxichauffeurs betogen al de hele dag in de Spaanse hoofdstad Madrid. Ze zijn boos over het verlenen van taxivergunningen aan diensten als Uber.

Chauffeurs hebben onder meer de toegang tot een grote toerismebeurs geblokkeerd en bij de ingang brandjes gesticht. Alleen een konvooi met daarin koning Felipe, die de beurs ging openen, werd doorgelaten. Andere mensen die naar de beurs wilden moesten het openbaar vervoer gebruiken.

Snelweg dicht

De chauffeurs hebben ook een belangrijke snelweg in Madrid geblokkeerd. Daarbij riepen ze "Wij zijn taxichauffeurs, geen terroristen!". De oproerpolitie probeerde de weg weer vrij te maken, maar stuitte daarbij op hevige weerstand van de taxichauffeurs, die gele hesjes dragen. Inmiddels is de weg weer open.

De demonstranten zochten de confrontatie met de politie:

Spaanse taxichauffeurs raken slaags met politie

Volgens de Spaanse omroep RTVE heeft de politie een chauffeur opgepakt en zijn er de laatste dagen elf gewonden gevallen.

De staking begon afgelopen week in Barcelona, waar nu een voorstel ligt dat een Uber-taxi minstens een uur van tevoren moet worden besteld. Chauffeurs in Madrid willen dat die regel ook daar wordt ingevoerd en zeggen door te gaan met het protest tot dat is gebeurd. Uber zegt de steden te verlaten als het voorstel ook echt wordt ingevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl