NOS SportAangepast

Williams verslaat Halep in titanengevecht op Australian Open

Williams verslaat Halep in titanengevecht op Australian Open

Serena Williams heeft bij de Australian Open het titanengevecht met Simona Halep gewonnen. De zevenvoudig winnares in Melbourne versloeg de nummer een van de wereld met 6-1, 4-6, 6-4.

De Amerikaanse is daarmee weer een stap dichter bij het evenaren van het record van 24 grandslamtitels van de Australische Margaret Court.

Halep had acht van de vorige negen ontmoetingen verloren van de Amerikaanse en ook nu was de Roemeense lange tijd kansloos. Ze leek niet goed te bewegen en werd door het indrukwekkende krachttennis van haar 37-jarige tegenstandster weggeblazen.

Williams benut haar kansen

Dat veranderde in de tweede set. Halep was warmgedraaid en liet Williams de fouten maken. De spannende derde set leverde van beide speelsters prachtige punten op, maar Williams creëerde meer kansen en pakte ze ook.

Simona Halep

De Amerikaanse speelt in de kwartfinales tegen Karolína Plísková. De Tsjechische, die dit jaar nog niet verloor, sloeg met 6-3, 6-1 Garbiñe Muguruza van zich af.

US Open-kampioene Osaka ook door

Naomi Osaka, die Williams in september van de US Open-titel afhield en daarmee het record van Court, haalde ook de laatste acht. De Japanse was de Letse Anastasija Sevastova de baas met 4-6, 6-3, 6-4.

Naomi Osaka

Jelina Svitolina plaatste zich voor de vierde keer voor de kwartfinales van een grandslamtoernooi door de Amerikaanse Madison Keys met 6-2, 1-6, 6-1 te verslaan. De Oekraïense Svitolina, nummer zeven van de wereld, kwam echter nooit verder dan de laatste acht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl