Jaap Stam na de 3-1

Het Stam-effect: PEC Zwolle verslaat Feyenoord

In zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van PEC Zwolle heeft Jaap Stam voor een stunt gezorgd. In het eigen Mac3Park Stadion werd Feyenoord met 3-1 opzijgezet.

PEC was gretig, nam het initiatief en kreeg via Lennart Thy ook de eerste kans. Feyenoord oogde slap en brak er af en toe wel uit, maar onder anderen Steven Berghuis faalde.

Halverwege de eerste helft ontraadde de VAR eerst nog terecht een penalty voor PEC, waarna Bram van Polen in de dertigste minuut met een achterwaartse kopbal wel succes had. Robin van Persie zorgde kort daarop met een secure vrije trap voor de 1-1.

De makers van de 1-0 en de 1-1: Bram van Polen en Robin van Persie

Feyenoords slappe optreden werd na rust afgestraft. Vito van Crooy schoot via Jan-Arie van der Heijden tergend langzaam raak. Feyenoord-doelman Justin Bijlow raakte daarbij geblesseerd en moest het veld verlaten. Hij wed vervangen door Kenneth Vermeer.

De nummer drie van de eredivisie was vervolgens niet bij machte om zich nog op te richten en kreeg uit een counter via Younes Namli nog een (fraaie) derde treffer om de oren. Het leek in blessuretijd toch nog even spannend te worden, maar de late aansluitingstreffer van Jeremiah St. Juste werd, na interventie van de VAR, afgekeurd vanwege buitenspel van Jens Toornstra. Het bleef bij 3-1.