Edinson Cavani viert een doelpunt tegen Guingamp

PSG neemt revanche op Guingamp, tien dagen na bekernederlaag

Ruim een week geleden blameerde Paris Saint-Germain zich nog door een gevoelige 2-1 nederlaag te slikken tegen Guingamp in de kwartfinales van de Franse beker. Zaterdagavond herstelde de Parijse formatie zich van die uitschakeling en niet zo zuinig ook.

Tegen de hekkensluiter van de Ligue 1 werd het liefst 9-0 voor PSG.

Uitblinkers aan Parijse kant waren Kylian Mbappé, Edinson Cavani en Neymar. Mbappé en Cavani scoorden driemaal, Neymar wist het doel twee keer te vinden. Het negende doelpunt van de avond kwam op naam van invaller Thomas Meunier.

Namens Guingamp was alleen Marcus Thuram, de zoon van oud-profvoetballer Lilian en vorige week verantwoordelijk voor de uitschakeling van PSG in de beker, af en toe op de helft van de Parijzenaars te vinden.

Met de uitslag evenaarde Paris Saint-Germain het clubrecord uit 2016. Toen won de ploeg, met Zlatan Ibrahimovic nog in de gelederen, met 9-0 van Troyes.

Stevig aan kop

PSG staat door de overwinning nog steviger bovenaan in de Franse competitie. De ploeg is ongeslagen en heeft 53 punten uit negentien duels. Achtervolger Lille staat al op dertien punten en speelde ook nog eens twee wedstrijden meer.

Mbappé is topscorer in Frankrijk, met 17 doelpunten.

Kylian Mbappé

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl