Supporters uit Maastricht, eerder gisteravond tijdens de wedstrijd
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Rellen met Nederlandse supporters bij Belgische voetbalderby

Nederlandse hooligans hebben vannacht vijf bussen met Belgische supporters uit Genk bekogeld in Sint-Truiden, 40 kilometer van Maastricht. Een aantal bussen raakte zo zwaar beschadigd dat ze niet meer verder konden. De politie hield elf mensen aan.

Omwonenden beleefden angstige momenten. "De meesten droegen bivakmutsen en het was angstaanjagend te zien hoe ze te werk gingen", zegt een vrouw tegen Het Belang van Limburg.

De Nederlandse hooligans kwamen volgens 1Limburg uit Maastricht. Daar zit een groep supporters die zich vrienden van Sint-Truiden noemt en vaak de wedstrijden van de voetbalploeg in het Vlaamse stadje bijwoont.

Ongeveer honderd van hen kwamen in actie na de voetbalwedstrijd van Sint-Truiden tegen Racing Genk. "Ze bekogelden supportersbussen van bovenuit met straatklinkers die er lagen van de wegwerkzaamheden", zegt de vrouw tegen de krant.

Sint-Truiden zette snel extra politie in, maar die kon nauwelijks iets uitrichten. "Vijf bussen werden beschadigd en ruim honderd extra politiemannen werden ingezet. Helaas kon het niet baten om het geweld veroorzaakt door deze Nederlandse voetbalhooligans te voorkomen", aldus burgemeester Heeren van Sint-Truiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl